KANT SMYKKER AV HAVFRUETÅRER OG SKJELL FRA JÆREN

KANT SMYKKER AV HAVFRUETÅRER OG SKJELL FRA JÆREN

Skjell og sjøglass, eller havfrue tårer som det også heter, som er funnet på Jærens strender er videreforedlet og blitt til smykker.
Det brukes skinn og ekte Sølv som kjede.

Havfruetårer eventyret
Sjø glass blir ofte kalt «Havfrue Tårer» eller «Mermaid Tears». Dette stammer fra et eventyr om havfrue tårer og hvorfor folk kaller sjøglass for havfrue tårer.

Opprinnelsen til eventyret er ukjent.

Havfruene kunne endre den mektige naturens energi, men havguden Kong Neptun, sjøens vokter og gud forbød dette.

En mørk, stormherjet natt, hvor seil rives i fillebiter og båtmaster knekkes, kjempet et skip for livet for å finne trygghet i Friendly Cove på Nootka Øya i San Juans på vestkysten av Canada. Skipet var kjent av havfruen som svømte langs siden… hun hadde forvitret mange avganger med skipet og dets kaptein. Da skipet krenget i kraftig vind, mistet kapteinen grep om rattet, farlig nær det rasende havet. På et øyeblikk, roet havfruen vinden og temmet bølgene, hun endret naturens gang og reddet livet til en mann hun hadde vokst opp med og blitt avstandsforelsket i.

For hennes enorme handling, forviste Kong Neptun den hulkende havfruen til havets dyp, og fordømte henne for evigheten aldri å komme til overflaten eller svømme med skip igjen.

Frem til den dag i dag, vaskes havfuens skinnende tårer opp på strender over hele verden som havets glass… krystallinske skatter i magiske sjø farger, en evig påminnelse om ekte kjærlighet!

Se oversikten over det vi har laget her.