KANT DAGMERKET FULL PRINT T-SKJORTE

KANT DAGMERKET FULL PRINT T-SKJORTE

Disse dager kommer en del nye produkter. Disse er allerede i butikken og kommer online i nettbutikken fortløpende.

Dagmerket er sentralt i Kant og sentralt på Jæren.
Da Kant er en refleksjon av Jæren så var dette T-skjorte designet et «must». Fra idè til produkt har tatt tid pga volum og kostnad, men nå er den endelig i havn.
Dette er et fotografi tatt med ett ca 35år gammelt Nikon FA analog 35mm apparat. Bildet er tatt med sort/hvit film og printet på T-skjorten digitalt (DTG) før den er sydd sammen. Front og rygg er like.


Om designet
Kant-designet her er inspirert av Dagmerket på Revtangen, Jæren. Det er et varselsymbol for sjøfartøy. Merket i tre ble satt opp i 1854.

Dette er en DTG (Direct to garment) T-skjorte. 
Fotografiet er tatt med et analog Nikon FA som er ca 35år gammelt, med sort/hvit Ilford 35mm filmrull. Fremkalt på Stavanger Foto i Stavanger. 

Mye historie er knyttet til det flotte Dagmerket, eller Jærens merke, som Statens Kartverk har navngitt det.

Revtangen er den korteste strekningen til Skotland. I 1914 landet Tryggve Gran på Revtangen som første mann over Nordsjøen. Avreise var Cruden Bay i Skotland, reisen tok 4t og 10minutter.
Gran var en av de første i verden som gjorde loop og ryggflyging.

Dagmerket var opprinnelig i tre, men ble erstattet av stål i 1911 etter værslitasje. I 1994 var det i så dårlig stand at det ble fjernet. Nytt ble reist på det gamle betongfundamentet i 2004 etter samarbeid mellom grunneier, Klepp Historielag og Jæren Kystlag.
Dagmerket er 16,5m og veier rundt 3 tonn.

Revtangen er i dag en svært populær turdestinasjon.